Familjen Granath

Familjen Granath

söndag 27 februari 2011

Pajer

På favvobloggen kalasgott pågår en tävling där man kan vinna en köksassistent. Vi antog utmaningen och bakade två av våra favoritpajer.

Medelhavspaj


Pajdeg

125 g smör

3 dl vetemjöl

2 msk riven parmesanost

3 msk kallt vatten

salt


Fyllning

150 g fetaost

10 st cocktailtomater

hackad färsk basilika

2 dl smaksatt creme fraiche, tomat och basilika

3 ägg

3 dl mjölk

salt

10 svarta oliver


Gör så här

Blanda ingredienserna till pajdegen i matberedare eller för hand. Tryck ut den i en

pajform. Nagga botten med en gaffel.

Låt vila ½ tim i kylen.

Riv smala remsor av folie och sätt runt kanten på degen för att kanten inte ska sjunka

ihop i ugnen.

Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalet i 10 min.Tag därefter bort folieremsorna.

Dela tomaterna och smula fetaosten och lägg det i pajformen.

Vispa ihop äggen med mjölken och blanda med övriga ingredienser.

Häll blandningen i pajformen och lägg på oliverna. Grädda 45 min. Servera med sallad.





Räkpaj

Pajdeg

125 g smör

3 dl vetemjöl

3 msk kallt vatten

1 nypa salt


Fyllning

4 dl Creme fraiche

500 g räkor med skal

1 liten burk krossad ananas (väl avrunnen)

dill

salt

citronpeppar

ev några skivor tomat


Gör så här

Blanda ingredienserna till pajdegen i matberedare eller för hand. Tryck ut den i en

pajform. Nagga botten med en gaffel. Låt vila ½ tim i kylen.

Riv smala remsor av folie och sätt runt kanten på degen för att kanten inte ska sjunka

ihop i ugnen.

Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalet i 10 min.Tag därefter bort folieremsorna.

Skala räkorna. Häll krossad ananas i en sil och pressa ur saften. Blanda Creme fraiche,

räkor, ananas, dill, salt och citronpeppar. Häll blandningen i pajformen. Lägg några

skivor tomat uppe på. Ställ in i ugnen ca 30 min.




1 kommentar:

  1. Vad skönt att det inte går någon som helst nöd på min blivande sonhustru och min son vad det gäller njutning...ser härligt ut...och ni som kommer på middag i morgon till Stången. Farmor längtar efter Melvin så mycket.

    SvaraRadera

För att göra det enklare att kommentera kommer nu alla kommentarer först godkännas av oss innan de blir visade, så slipper ni krångliga bilder som ni skall markera (bevisa att ni inte är "en robot")