Medelhavspaj
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk riven parmesanost
3 msk kallt vatten
salt
Fyllning
150 g fetaost
10 st cocktailtomater
hackad färsk basilika
2 dl smaksatt creme fraiche, tomat och basilika
3 ägg
3 dl mjölk
salt
10 svarta oliver
Gör så här
Blanda ingredienserna till pajdegen i matberedare eller för hand. Tryck ut den i en
pajform. Nagga botten med en gaffel.
Låt vila ½ tim i kylen.
Riv smala remsor av folie och sätt runt kanten på degen för att kanten inte ska sjunka
ihop i ugnen.
Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalet i 10 min.Tag därefter bort folieremsorna.
Dela tomaterna och smula fetaosten och lägg det i pajformen.
Vispa ihop äggen med mjölken och blanda med övriga ingredienser.
Häll blandningen i pajformen och lägg på oliverna. Grädda 45 min. Servera med sallad.
Räkpaj
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1 nypa salt
Fyllning
4 dl Creme fraiche
500 g räkor med skal
1 liten burk krossad ananas (väl avrunnen)
dill
salt
citronpeppar
ev några skivor tomat
Gör så här
Blanda ingredienserna till pajdegen i matberedare eller för hand. Tryck ut den i en
pajform. Nagga botten med en gaffel. Låt vila ½ tim i kylen.
Riv smala remsor av folie och sätt runt kanten på degen för att kanten inte ska sjunka
ihop i ugnen.
Sätt ugnen på 225º. Förgrädda pajskalet i 10 min.Tag därefter bort folieremsorna.
Skala räkorna. Häll krossad ananas i en sil och pressa ur saften. Blanda Creme fraiche,
räkor, ananas, dill, salt och citronpeppar. Häll blandningen i pajformen. Lägg några
skivor tomat uppe på. Ställ in i ugnen ca 30 min.
Vad skönt att det inte går någon som helst nöd på min blivande sonhustru och min son vad det gäller njutning...ser härligt ut...och ni som kommer på middag i morgon till Stången. Farmor längtar efter Melvin så mycket.
SvaraRadera